Masterclass

Dementie en bejegening

In de masterclass “Bejegening en dementie” krijg je tips en handvatten voor het omgaan met de mens met een ouder wordend brein en dementie.

Vooral de functies die te maken hebben met het denkvermogen gaan met de leeftijd achteruit. Die noemen we de cognitieve functies, zoals je aandachts- en concentratievermogen, denksnelheid en geheugen. Wat ook belangrijk is, zijn de uitvoerende functies. Daar vallen dingen onder als plannen, organiseren, maar ook het vermogen om jezelf te kunnen remmen. Daar heeft het verouderingsproces invloed op, waardoor deze functies hieronder lijden.

Door interactieve oefeningen zal je zelf ondervinden hoe ons instrument, het brein ons helpt, uitdaagt en ook confronteert.

De theorie helpt om begrip te ontwikkelen voor wat de mens overkomt in deze levensfase en waarmee hij/zij en haar/zijn omgeving moet leren omgaan.
De Tips en handvatten zullen ervoor zorgen dat jij jouw werk nog cliëntgerichter kunt uitvoeren. Het doel van deze masterclass is, dat jij in je praktijk het aangebodene direct kunt inzetten. Jouw eigen inbreng is meer dan welkom.

Deze masterclass geef ik samen met trainer Linde Löbert. www.facefour.nl

In de ouderenzorg boeit ons de verhouding tussen de jongere en oudere generaties. Begrip, empathie en gezien worden geeft alle generaties voldoening.
Centraal bij al onze activiteiten staat de individuele ontwikkeling van de mens in verhouding tot zijn/haar omgeving; het inspireren, ondersteunen en zelfstandig laten zijn van de mens in welke levenssituatie dan ook is mijn motivatie voor ons werk.

Ook bestaat er de mogelijkheid voor een in company training voor uw bedrijf of organisatie. Laat uw gegevens hier achter en we nemen contact met u op.

Praktische informatie

Datums

 • Woensdag 28 februari 2024
 • Donderdag 18 april 2024
 • Woensdag 18 september 2024
 • Dinsdag 19 november 2024

Tijd

 • Alle Masterclasses worden gegeven van: 16:00-19:00.

Locatie

 • V&VN, Orteliuslaan 1000, 3528 BD, Utrecht

Inclusief

 • Handouts presentatie, pen en notitieblok
 • Luxe broodjes, koffie/thee.

Kosten

 • Voor deelname aan de masterclass vragen wij een bijdrage van 75 euro voor leden van V&VN.
 • Voor deelname aan de masterclass vragen wij een bijdrage van 100 euro voor niet leden van V&VN.

Accreditatie

 • De masterclass is geaccrediteerd voor 3 punten in het Kwaliteitsregister V&VN en telt mee voor de deskundigheidsgebieden wijkverpleegkunde en praktijkondersteuners huisartsen somatiek. Per masterclass geldt een minimumaantal deelnemers van 15 en een max. van 25 deelnemers.

Aanmelden via de onderstaande link voor leden van V&VN, geen lid van de V&VN maar toch de masterclass bijwonen? Stuur dan een bericht via de contact sectie hieronder.

Aanmelden voor leden van V&VN